Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši po zimnej pauze pokračuje rekonštrukcia ulíc

Pešia zóna v centre Liptovského Mikuláša. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Rozsiahle stavebné úpravy za takmer 1,6 milióna eur chcú stihnúť do začiatku letnej turistickej sezóny.

Liptovský Mikuláš 27. marca (TASR) – Po trojmesačnej pauze vynútenej tuhou zimou sa v uplynulých dňoch rozbehli rekonštrukčné práce na dvoch frekventovaných uliciach v centre Liptovského Mikuláša.

Rozsiahle stavebné úpravy za takmer 1,6 milióna eur s podporou eurofondov by chceli stihnúť do začiatku letnej turistickej sezóny.

Pre automobilistov tak zostane ešte niekoľko mesiacov uzatvorená Štúrova ulica vedúca popred radnicu. "Po odstránení starej vozovky stihla vodárenská spoločnosť koncom minulého roka vymeniť kanalizačné potrubie, no trochu nás zaskočil objav nevyhovujúceho podložia. Jeho stabilnejšia náhrada si vyžiada navŕšenie pôvodného rozpočtu o 120.000 eur," vysvetlil primátor Alexander Slafkovský.

Dlho očakávané rekonštrukčné práce sa teraz začali aj na Školskej ulici. "Na zásadnú opravu bola zrelá už roky. Mikulášania sa na nej dočkajú už čoskoro novej vozovky, chodníkov či zelene," spresnil primátor s tým, že policajti presunuli kvôli uzávierke tejto ulice pracovisko dopravného inšpektorátu do sídla okresného riaditeľstva.

Opravia aj časť tzv. Tranovského uličky vedúcej k evanjelickému kostolu. "Začíname aj s výmenou poškodených dlažobných kociek na Námestí osloboditeľov uprostred pešej zóny. Podpísalo sa na nich počasie a zákonite i neúprosný zub času, lebo od jej rekonštrukcie už predsa len uplynulo viac rokov," dodal Slafkovský.