Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Smrť 23-ročnej cyklistky: Na železničnom priecestí ju zrazil vlak

Na snímke železničné priecestie v Žiline, kde 16. augusta 2017 došlo k smrteľnej zrážke, pri ktorej zahynula 23-ročná žena. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Cyklistka mala prechádzať na bicykli cez železničné priecestie v čase, keď výstražné prerušované červené svetlá priecestného zabezpečovacieho zariadenia upozorňovali na prichádzajúci vlak.

Žilina 17. augusta (TASR) – Po zrážke s osobným motorovým vlakom na železničnom priecestí v Žiline utrpela v stredu (16. 8.) 23-ročná cyklistka ťažké zranenia, ktorým v nemocnici podľahla. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

"Podľa zistených informácií mala cyklistka prechádzať na bicykli cez železničné priecestie v čase, keď výstražné prerušované červené svetlá priecestného zabezpečovacieho zariadenia upozorňovali na prichádzajúci vlak. Cyklistka vošla do jazdnej dráhy vlaku smerujúceho z Rajca do Žiliny, ktorý viedol 42-ročný rušňovodič," uviedla Balogová.

Doplnila, že dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. "Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.