Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Počas dvoch víkendov bude v Košiciach Nad jazerom výluka električiek

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

V časoch výluky budú premávať vozidlá s tým, že odchody z konečnej zastávky Barca, Socha Jána Pavla II. sú oproti odchodom zo zastávky Važecká posunuté o štyri minúty.

Košice 9. júla (TASR) – Nasledujúce dva víkendy bude v košickej mestskej časti Nad jazerom mimoriadna výluka električkovej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová.

Výluka bude trvať v sobotu (10. 7.) a v nedeľu (11. 7.), ako aj 17. až 18. júla. Počas týchto víkendových dní nebudú električky premávať v úsekoch VSS, križovatka – Levočská – Važecká, a to v časoch od 8.00 do 16.00 h.

„Počas času trvania výluky budú premávať električkové linky číslo 3, 4, 7, 9 a R2 na upravených trasách. V úseku Važecká - VSS, križovatka bude premávať náhradná autobusová linka X,“ spresnila Petrušová s tým, že tá bude zastavovať na štandardných autobusových zastávkach na Slaneckej ceste.

„Pod mostom VSS je výstupnou zastávkou stanovište linky 12 smer Podhradová, nástupnou zastávkou je stanovište linky 54 smer Ťahanovce,“ spresnila.

V uvedených časoch výluky budú podľa jej slov premávať vozidlá s tým, že odchody z konečnej zastávky Barca, Socha Jána Pavla II. sú oproti odchodom zo zastávky Važecká posunuté o štyri minúty.

Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke Dopravného podniku mesta Košice.