Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Počas koncertov v B. Bystrici budú k dispozícii záchytné parkoviská

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Architekt mesta Martin Pavelek doplnil, že vjazd a výjazd na dočasné záchytné parkovisko Slovenka sprístupnia len z Bottovej, respektíve Lazovnej ulice.

Banská Bystrica 18. júla (TASR) - Počas koncertov svetoznámych kapiel a atletického mítingu budú v Banskej Bystrici v najbližších dňoch k dispozícii viaceré záchytné parkoviská. TASR o tom v utorok informoval Miroslav Strelec z tlačového oddelenia mesta s tým, že platiť budú aj dopravné obmedzenia.

Ako priblížil, na Amfiteátri Paľa Bielika vystúpia vo štvrtok (20. 7.) rockové skupiny. V ten istý deň sa uskutoční 58. ročník atletického mítingu, na ktorom sa predstaví 120 atlétov z 32 krajín. V sobotu (22. 7.) zas bude pódium banskobystrického amfiteátra patriť britskej hardrockovej hudobnej legende.

Priblížil, že pre koncerty bude pri amfiteátri vo štvrtok a v sobotu uzatvorený úsek ulice Cesta na amfiteáter, slúžiť bude len ako pešia zóna. Uzávera bude od križovatky s Tajovského ulicou až po začiatok jednosmernej cesty. Vjazd umožnia len dopravnej obsluhe priľahlých nehnuteľností a vozidlám technicko-organizačného zabezpečenia podujatí. "Vo štvrtok a aj v sobotu môžu návštevníci využiť dočasné parkovisko v areáli Slovenka, ktoré má pomôcť eliminovať nápor fanúšikov, ktorí prídu autami z iných miest," objasnil.

Architekt mesta Martin Pavelek doplnil, že vjazd a výjazd na dočasné záchytné parkovisko Slovenka sprístupnia len z Bottovej, respektíve Lazovnej ulice. "Výjazd vozidlami z tohto parkoviska bude možný len v smere na Medený hámor po Lazovnej ulici," zhrnul s tým, že na všetky obmedzenia bude upozorňovať dočasné dopravné značenie. Poznamenal, že k dispozícii bude ďalej parkovisko na Mičinskej ceste, na Švermovej ulici pri kúpalisku či vonkajšie parkovisko na streche obchodného centra. "Celkovo bude k dispozícii okolo 1300 parkovacích miest. Ďalších približne 500 miest môžu návštevníci využiť na menších parkovacích plochách v okolí," skonštatoval.

Účastníci medzinárodného atletického mítingu vo štvrtok budú môcť využívať dopravnú infraštruktúru v okolí Atletického štadióna SNP. Návštevníci majú možnosť odstaviť autá na parkovisku, ktoré je pri čerpacej stanici na Štiavničkách, či v areáli krytej plavárne. Záchytné parkovisko bude aj pri Okresnom úrade Banská Bystrica na Námestí Ľudovíta Štúra. Strelec zhrnul, že počas športového podujatia nepočítajú so žiadnymi dopravnými obmedzeniami.