Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Počas letnej sezóny budú v Košiciach k dispozícii dve letné kúpaliská

Kúpalisko Triton v Košiciach Foto: TASR/František Iván

Otvorenie letného kúpalisko Triton je naplánované na 23. júna.

Košice 9. júna (TASR) – Blížiacu sa letnú sezónu očakávajú niektorí Košičania s obavami. Už niekoľko rokov tu chátra populárne kúpalisko Športového klubu polície, ktoré sa už pravdepodobne nikdy nebude rekonštruovať a nebude slúžiť na svoje pôvodné účely. Jediné kúpalisko, ktoré má v správe mesto Košice, je mestská plaváreň v centre mesta v areáli Mestského parku, ktorá bude túto sezónu uzatvorená.

„Dôvodom je rekonštrukcia starej mestskej krytej plavárne v rámci projektu EHMK – investičný projekt Kunsthalle, kde má mestská plaváreň svoje technické zázemie,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Martina Viktorínová.

Pre obyvateľov tak na rekreačné vyžitie ostávajú Mestská krytá plaváreň, ktorá je v správe mestskej časti Staré Mesto, a dve kúpaliská, ktoré prevádzkujú súkromné firmy. Nevýhodou krytej plavárne je, že aj keď návštevníci počas horúcich dní majú možnosť využívať areál plavárne s minigolfovým ihriskom, detským ihriskom a možnosťou rekreačného športu a občerstvenia, osviežiť sa vo vode môžu len v bazénoch, ktoré sú v interiéri plavárne.

Kúpalisko Triton

Miestny podnik služieb (MPS), s. r. o., Košice, ako prevádzkovateľ letného kúpaliska Triton plánuje tento rok otvoriť letnú sezónu 23. júna.

„Svojim návštevníkom okrem možnosti využitia toboganov a šmýkačiek ponúkneme plážový volejbal, bedminton, atrakcie do bazénov ako vodné pólo, vodný volejbal, vodný terč a vodný basketbal,“ uviedla pre TASR Hedviga Krožerová z MPS. Majitelia kúpaliska sľubujú rozšírenie sortimentu jedál o grilované špeciality a sortiment nápojov v podobe miešaných alkoholických a nealko nápojov. „Pre najmenších návštevníkov bude otvorený detský kútik, v ktorom nájdu nafukovací hrad, trampolínu, elektrické autíčka a maľovanie na tvár. To všetko pod dozorom animátorov,“ doplnila Krožerová.

V areáli s kapacitou 1600 návštevníkov sa nachádza ihrisko pre plážový volejbal, tenisový kurt, sedem spŕch s teplou vodou, ošetrovňa, päť prezliekarní pre ženy a štyri pre mužov, WC pre ženy a mužov upravené na bezbariérový vstup, štyri stánky s občerstvením. Na sedenie sú vytvorené dve terasy a krytý altánok s kapacitou 150 miest. "Otváracie hodiny počas prevádzky sú od 9.00 h do 19.00 h," dodala Krožerová.

Kúpalisko RYBA

Medzi Košičanmi je populárne aj kúpalisko Ryba. Podľa Štefana Šmihuľu, konateľa Športového klubu ČH Hornets, ktoré kúpalisko prevádzkuje, ho chcú verejnosti sprístupniť 22. júna.

„Pre návštevníkov sme pripravili aj niektoré prekvapenia. Predovšetkým je to nová Fun Zóna s permanentným pódiom s hudobnou produkciou a DJ, moderátorom súťaží a animácií pre deti, ale aj dospelých, vo večerných hodinách to bude diskotéka,“ dodal Šmihuľa. Prekvapením by mal byť aj športový rybolov so zapožičiavaním udíc. V jazere v areáli Ryby je nasadených asi 1000 kilogramov kaprov.

Na kúpalisku vytvorili nefajčiarsku zónu pri detskom bazéne aj intímne zázemie pre dojčiace mamičky. Okrem tradičnej grilovačky a opekačky tam majitelia sľubujú množstvo atrakcií pre deti vrátane prenajímania lodiek a vodných bicyklov na jazere.