Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Počas mesiaca kociek si deti postavia všetko, čo im fantázia dovolí

Ilustračné foto Foto: TASR

V centrálnej časti banskobystrickej Europy je od dnešného dňa zriadená veľká hracia zóna s kockami.

Banská Bystrica 4. apríla (TASR) – Mesiac apríl je v Banskej Bystrici mesiacom hracích kociek. Na deti ich čaká vyše 150.000 kusov rôznych farieb a druhov, z ktorých si aj spolu s dospelými môžu postaviť všetko, čo im fantázia dovolí.

V centrálnej časti banskobystrickej Europy je od dnešného dňa zriadená veľká hracia zóna s kockami Mega Bloks. Deťom pri stavaní pomáhajú animátori. Počas nasledujúcich aprílových dní si spoločne postavia aj megasochy v podobe lodí, veží, domov alebo iných tvarov. Navyše, každý víkend je pre najmenších pripravený sprievodný program plný zábavy. Bude sa súťažiť, spievať, tancovať alebo sa budú čítať najkrajšie rozprávky v rámci projektu Univerzitná noc literatúry.

"O interaktívne hracie zóny je u nás veľký záujem, dokážu spojiť povinnosti dospelých s hravosťou detí. Od začiatku až do konca akcie bude po našom centre rozmiestnených 15 exponátov z týchto kociek. Sme zároveň radi, že môžeme opäť podporiť skvelý projekt našej Univerzity Mateja Bela a zapojíme sa do verejného čítania rozprávok," priblížil Viktor Maceják, event coordinator Europa SC.