Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počas nočnej razie v Prešove colníci kontrolovali bary a taxislužby

Ilustračné foto Foto: TASR

Kontrolná akcia dostala názov Kasa a zúčastnili sa na nej okrem prešovských colníkov aj pracovníci Colného úradu Bratislava, Finančného riaditeľstva SR a príslušníci Policajného zboru SR.

Prešov 21. marca (TASR) - Počas uplynulého víkendu (16.- 18.3.) skontrolovali colníci osem prevádzok v územnom obvode Colného úradu Prešov a za porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice uložili pokuty v celkovej sume 2730 eur. Kontrolu vykonali v nočných hodinách v štyroch nočných baroch a u štyroch prevádzkovateľoch taxislužieb.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Katarína Bebčáková, v šiestich prípadoch colníci zistili porušenie zákona nezaevidovaním tržby v elektronickej registračnej pokladnici a navyše v dvoch prípadoch prevádzkovateľ nezaevidoval ani vklad hotovosti do pokladne. U jedného prevádzkovateľa taxislužby išlo o opakované porušenie zákona.

Kontrolná akcia dostala názov Kasa a zúčastnili sa na nej okrem prešovských colníkov aj pracovníci Colného úradu Bratislava, Finančného riaditeľstva SR a príslušníci Policajného zboru SR.

Bebčáková uviedla, že prešovskí colníci za uplynulé mesiace vykonali vo svojom regióne 149 kontrolných nákupov, pričom v 104 prípadoch zistili porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Nepoctivým prevádzkovateľom udelili pokuty v celkovej výške 33.230 eur. Išlo nielen o kontroly prevádzok na predaj tovaru, ale aj prevádzkovateľov poskytujúcich služby. Vo viacerých prípadoch rozhodli o kontrole na základe podnetov od občanov. Colníci v štyroch prípadoch vydali aj zákaz predaja tovaru alebo poskytovania služieb.

Najčastejším porušením zákona bolo nezaevidovanie tržby v elektronickej registračnej pokladnici (82 %), nasledujú prípady nezaevidovania vkladu hotovosti v pokladnici (11 %) a neodovzdanie pokladničného dokladu (7 %).