Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Regióny

Počas obnovy múru v Trenčíne zistili poškodenie potrubia vodovodu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Keďže po oprave odhalenej časti potrubia pretrváva únik vody, rozhodli sa podľa hovorkyne Trenčianske vodárne a kanalizácie pre okamžitú opravu bezvýkopovou metódou.

Trenčín 11. apríla (TASR) – Počas rekonštrukcie oporného múru na Hviezdoslavovej ulici v Trenčíne zistili havarijný stav vodovodného potrubia. K doteraz zablokovaným 11 parkovacím miestam tak pribudnú ďalšie tri. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

"Mesto rekonštruuje časť oporného múru v dĺžke približne 40 metrov, ktorý tvorí predstenu hlavného oporného múru. Práve medzi nimi je vodovodné potrubie. Porucha, ktorú mesto prostredníctvom Mestského hospodárstva a správy lesov rieši, sa prejavovala odklonom steny oporného múru. Jeho asanácia odhalila havarijný stav vodovodného potrubia. Je skorodované, po dobe životnosti a ohrozuje stabilitu oporného múru," uviedla hovorkyňa.

Keďže po oprave odhalenej časti potrubia pretrváva únik vody, rozhodli sa podľa hovorkyne Trenčianske vodárne a kanalizácie pre okamžitú opravu bezvýkopovou metódou. Následne bude pokračovať mesto vo vybudovaní novej opornej konštrukcie.

"Upozorňujeme vodičov, že od utorka do piatka (14. 4.) budú v tejto lokalite ďalšie dve až tri mestské parkovacie miesta zablokované, aby sem mala prístup technika na odstránenie havarijného stavu vodovodného potrubia. Súkromné parkovacie miesta nebudú obmedzené," uzavrela Ságová.