Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Počas streleckých pretekov utrpela 49-ročná žena poranenie hrudníka

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Vyšetrovateľ v Lučenci už začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a podľa hovorkyne skúma všetky okolnosti, za ktorých došlo k udalosti.

Uhorské 23. mája (TASR) – Strelné poranenie v oblasti hrudníka utrpela 49-ročná žena v sobotu 21. mája okolo 9.30 h počas pretekov v streľbe zo vzduchových zbraní v katastri obce Uhorské v okrese Poltár. TASR o prípade dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

„Ku skutku došlo pri skúšobnej streľbe na zistenie rýchlosti strely. Doposiaľ nezistený páchateľ vystrelil tak, že za dopadovou plochou striel došlo k strelnému poraneniu tam stojacej ženy, ktorá utrpela zástrel do oblasti hrudníka,“ priblížila hovorkyňa s tým, že zranenia, ktoré dotyčná utrpela, si vyžiadajú dobu liečby v trvaní do 42 dní, ak nenastanú komplikácie.

Vyšetrovateľ v Lučenci už začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a podľa hovorkyne skúma všetky okolnosti, za ktorých došlo k predmetnej udalosti. „Predmetom skúmania je, či zo strany organizátora pretekov v streľbe nedošlo k porušeniu zákona o strelných zbraniach a strelive, predovšetkým čo sa týka miesta skúšobnej streľby pred konaním streleckej súťaže. Skúmame tiež skutočnosť, či bola dodržaná zákonná povinnosť dbať na zvýšenú opatrnosť pri manipulácii so zbraňami a strelivom,“ dodala Petrovičová.