Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

Na parkoviskách v Poprade sa bude počas sviatkov parkovať zadarmo

Vianočná atmosféra na vysvietenom Námestí svätého Egídia v Poprade. (ilustračná foto) Foto: TASR/Oliver Ondráš

Bezplatné parkovanie sa týka domácich aj zahraničných návštevníkov od 17. decembra do 6. januára 2013. K dispozícii bude 1100 parkovacích miest.

Poprad 13. decembra (TASR) - Vianočné a novoročné sviatky v centre Popradu budú pre motoristov ešte lákavejšie. Radnica sa totiž rozhodla dať aj tento rok obyvateľom mesta i jeho návštevníkom darček v podobe bezplatného parkovania na mestských parkoviskách.

"Jedným z dôvodov je, že počas sviatkov bude centrum mesta dejiskom viacerých zaujímavých podujatí. Chýbať nebude tradičný živý betlehem, rôzne koncerty, na námestí je v prevádzke aj malá ľadová plocha," informoval hovorca mesta Marián Galajda. V snahe vyjsť v ústrety všetkým, ktorí sa rozhodnú stráviť sviatočný čas prechádzkou po námestí či návštevou niektorého zo spomínaných podujatí, alebo obchodných prevádzok, rozhodla radnica tak ako minulý rok nevyberať parkovné.

"Parkovať zadarmo môžu domáci i návštevníci mesta od 17. decembra do 6. januára budúceho roku. K dispozícii budú mať všetkých 1100 parkovacích miest. Rampy na parkoviskách s bezobslužným rampovým systémom budú v tom čase vypnuté, rovnako tak aj parkovacie automaty," konkretizoval Peter Fabián zo Správy mestských komunikácií Poprad. Bezplatne parkovať môžu motoristi už počas Vianočného jarmoku, ktorý bude 15. a 16. decembra. Vtedy však ešte bude platiť systém podľa parkovacieho poriadku, ktorý umožňuje bezplatné parkovanie počas víkendov.