Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Pozor na cestách: Polícia zvýšila dohľad aj počas sviatkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Od začiatku tohto roka do konca marca sa na území Banskobystrického kraja stalo 317 dopravných nehôd, pri nich bolo usmrtených až 12 ľudí, 32 osôb utrpelo ťažké zranenia a 130 ľahké.

Banská Bystrica 13. apríla (TASR) – Aj tento rok prijíma polícia v Banskobystrickom kraji opatrenia smerujúce k bezpečnosti na cestách počas veľkonočných sviatkov. Zameria sa prevažne na usmerňovanie premávky na hlavných cestných ťahoch, zvýši dohľad na nehodových miestach, rizikovejších úsekoch a tiež tam, kde najviac očakáva zvýšenie intenzity v cestnej premávke. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako uviedla, pozornosť polície bude venovaná najmä vodičom motorových vozidiel, ich disciplíne a ohľaduplnosti na cestách, ale bez povšimnutia nezostane ani správanie sa ostatných účastníkov na cestách, ako sú chodci, cyklisti či motocyklisti.

"Prioritou zvýšeného dohľadu na cestách nášho kraja bude v čo najväčšej miere eliminovať jazdu pod vplyvom alkoholu. Kontrolu však budeme smerovať aj k dodržiavaniu najvyššej povolenej rýchlosti a ďalších dôležitých pravidiel premávky. Vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Také prípady budú policajti riešiť nekompromisne," upozornila Kováčiková.

Od začiatku tohto roka do konca marca sa na území Banskobystrického kraja stalo 317 dopravných nehôd, pri nich bolo usmrtených až 12 ľudí, 32 osôb utrpelo ťažké zranenia a 130 ľahké. Dopravných nehôd, pod ktoré sa podpísal alkohol, polícia zaznamenala 37.