Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas víkendu zomrelo v rómskej osade štvormesačné dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Keď sa jeho rodičia zobudili, zistili, že ich syn nejaví známky života.

Košice 4. januára (TASR) – Uplynulý víkend si vyžiadal na košickom sídlisku Luník IX ďalšiu obeť. Rodičia tam našli dieťa bez známok života.

"Za doposiaľ neobjasnených okolností došlo v nedeľu (3.1.) v dopoludňajších hodinách v jednej z chatrčí v osade "Mašličkovo" v Košiciach k smrti štvormesačného dieťaťa. Keď sa jeho rodičia zobudili, zistili, že ich syn nejaví známky života. Privolaný obhliadajúci lekár cudzie zavinenie na mieste vylúčil. Presnú príčinu smrti dieťaťa určí nariadená pitva," TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Mésarová. "V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa.

Záchranári zasahovali na Luníku IX. v Košiciach i na Nový rok. Pri požiari tam zomrelo taktiež dieťa. "Prvého januára došlo po 17.00 h v tejto lokalite k požiaru. Záchranári na mieste taktiež už len skonštatovali úmrtie šesťmesačného chlapčeka," informoval Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.