Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Počet obetí nehôd je tento rok v Trenčianskom kraji najnižší v SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Od začiatku roka sa na cestách Trenčianskeho kraja stalo 769 dopravných nehôd (medziročný pokles o 264). Zomrelo pri nich 19 ľudí, čo je o šesť menej ako v rovnakom období minulého roka.

Trenčín 28. decembra (TASR) - Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa minulý týždeň stalo 19 dopravných nehôd. Zomrel pri nich jeden človek, dve osoby utrpeli ťažké zranenia. Informoval o tom odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 769 dopravných nehôd (medziročný pokles o 264). Zomrelo pri nich 19 ľudí, čo je o šesť menej ako v rovnakom období minulého roka. Ťažko sa zranilo 45 osôb (medziročný pokles o 30).

Na slovenských cestách sa od začiatku roka stalo 11.489 dopravných nehôd, ich počet medziročne klesol o 436. Pri nehodách zomrelo 260 ľudí, čo je o 21 viac ako v rovnakom období roka 2022.

Najviac obetí si vyžiadali cesty Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského samosprávneho kraja, kde pri dopravných nehodách zomrelo zhodne po 41 ľudí. Najmenej obetí má Trenčiansky samosprávny kraj.