Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Pochodu nacionalistov chceli zabrániť prívrženci hnutia Antifa

Z národného pochodu za samostatné Slovensko 14. marca 2015 v Bratislave. Na snímke jedného prívrženca antifašistov, aktivistu Róberta Mihályho zadržala polícia. Foto: TASR/Michal Svítok

Na pochode nacionalistov za samostatné Slovensko sa zúčastnilo v hlavnom meste viac ako 100 ľudí.

Bratislava 14. marca (TASR) – Pochod nacionalistov sa k blokáde pripravovanej na Námestí SNP v Bratislave nedostal. Polícia ho odklonila, na konci Obchodnej ulice však museli blokovať prívržencov antifašistického hnutia Antifa, ktorí sa k pochodujúcim nacionalistom chceli dostať.



Na tomto mieste polícia zadržala aktivistu Róberta Mihályho. Obe strany si na mieste vymenili niekoľko hanlivých pokrikov, pochod nacionalistov pokračoval po Mickiewiczovej ulici, kam ich nasledovala aj Antifa. Na konci ulice však antifašistov zablokovala polícia, a vyzvala ich, aby v záujme zachovania verejného poriadku zotrvali na mieste. Nacionalisti pokračovali v smere na Martinský cintorín.



V dôsledku pochodu v centre mesta mali oneskorenia aj linky bratislavskej MHD. Podľa stránky Dopravného podniku Bratislava (DPB) šlo o meškania od 5 do 30 minút.



Na pochode nacionalistov za samostatné Slovensko sa zúčastnilo viac ako 100 ľudí. Predchádzalo mu zhromaždenie na Hodžovom námestí, kde vystúpili traja rečníci, pričom jeden z nich bol z nemeckej organizácie Junge Nationaldemokraten.



Prítomných vyzývali na boj za skutočné osamostatnenie Slovenska a oslobodenie zo "žalára Európskej únie", skoncovanie s ekonomickým zotročovaním prostredníctvom úverového systému a spoluprácu v boji za národné a socialistické štáty v Európe.

Z národného pochodu za samostatné Slovensko 14. marca 2015 v Bratislave. Na snímke polícia uzavrela antifašistov na Mickiewiczovej ulici.
Foto: TASR/Michal Svítok


Z národného pochodu za samostatné Slovensko 14. marca 2015 v Bratislave. Na snímke bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik na Mickiewiczovej ulici, kde polícia uzavrela antifašistov.
Foto: TASR/Michal Svítok


Z národného pochodu za samostatné Slovensko 14. marca 2015 v Bratislave. Na snímke prívrženci antifašistov vykrikujú na pochodujúcich.
Foto: TASR/Michal Svítok