Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pod Roháčmi vyvrcholil jubilejný 40. ročník folklórnych slávností

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na podujatí vystúpilo viac ako 1000 účinkujúcich.


Zuberec 9. augusta (TASR) – Pásmom vystúpení oravských folklórnych súborov a následne hostí zo Slovenska i zahraničia vyvrcholil dnes popoludní v rekordne zaplnenom prírodnom amfiteátri v Zuberci – Brestovej pestrý trojdňový program jubilejného 40. ročníka Podroháčskych folklórnych slávností.

"Okrúhle výročie je príležitosťou, kedy sa obzeráme dozadu, prechádzame prítomnosťou a rozmýšľame, čo ďalej. Úspešná história tohto sviatku a úprimné zanietenie všetkých spoluobčanov, ktorí sa podieľajú na jeho organizácii, nás zaväzuje, aby sme pokračovali ďalej," uviedol pre TASR starosta Vladimír Šiška.

Člen prípravného výboru Pavol Šroba podotkol, že zabezpečenie podujatia s viac ako tisíc účinkujúcimi a ešte oveľa väčším množstvom divákov nie je jednoduchou záležitosťou. "Veľkým šťastím je, že v Zuberci máme mnoho ľudí ochotných priložiť pomocnú ruku. Spolu to potom každoročne zvládneme," vyzdvihol.

"Samozrejme, pre nás je výzvou posunúť každý nasledujúci ročník kvalitatívne o stupienok vyššie. O budúcnosť Podroháčskych slávností nemám najmenšie obavy, lebo Zuberec žije a určite bude ešte dlho žiť folklórom. Len čo vyprevadíme posledného hosťa, hneď sa pustíme do príprav 41. ročníka," dodal Šroba.