Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Chcete spoznať príbeh bájneho draka Demiána a zažiť zbojnícky prepad?

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Len v čase Dračích nocí je tu šanca sa večer vyviesť na druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier, pokochať sa úchvatnými scenériami a stráviť pod vrcholom čas plný hier aj poučenia.

Demänovská Dolina 12. júla (TASR) - Na Liptove pripravili pre rodiny s deťmi aj toto leto podujatie, počas ktorého ožíva príbeh bájneho draka Demiána. Štvrtý ročník tajomných Dračích nocí odštartuje pod vrcholom Chopka už najbližšiu sobotu 15. júla programom Demián a zbojníci. O ďalšie štyri týždne sa bude strážca Demänovskej doliny zahrávať s mágiou.

"Na podujatí deti hravou formou, zábavne a veľmi netradične vo večerných hodinách spoznávajú Chopok a príbeh draka Demiána. Zakladáme si na tom, aby bol program vždy iný a detsky zaujímavý. Tento raz sme sa rozhodli využiť to, že sme v horách, ku ktorým vždy mali blízko aj zbojníci. Deti sa preto môžu tešiť na program plný tradícií, aj na originálny zbojnícky prepad," uviedla Sylvia Artzová zo strediska Jasná Nízke Tatry.

Malých aj veľkých privítajú vo výške 2004 metrov nad morom najznámejší slovenskí valasi Maťko a Kubko, pripravené sú pre nich rôzne hry a úlohy. Deti sa naučia, ako sa zaháňajú či doja ovečky, rozpúta sa pátranie po zbojníckom poklade, naučia sa typické liptovské remeslá a zvláštnosťou programu bude škola liptovského nárečia.

"Prázdniny sú najmä o rodinách s deťmi a v našom regióne v prvom rade o trávení času v krásnej prírode. Chopok návštevníkom okrem tohto núka aj bonus. Len v čase Dračích nocí je tu šanca sa večer vyviesť na druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier, pokochať sa úchvatnými scenériami a stráviť pod vrcholom čas plný hier aj poučenia," skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.