Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Podbranč zrekonštruuje požiarne zbrojnice, občanov trápia cesty

Ilustračné foto. Foto: TASR

Okrem samotných zbrojníc má obec v tomto roku v pláne aj opravu miestnej komunikácie z Majeričiek ku Kubíčkom.

Podbranč 19. marca (TASR) – Obec Podbranč v okrese Senica plánuje rekonštrukciu dvoch hasičských zbrojníc, na ktoré má schválené dotácie z Ministerstva vnútra SR vo výške 59.000 eur. TASR informoval starosta obce Milan Kadlíček.

Okrem samotných zbrojníc má obec v tomto roku v pláne aj opravu miestnej komunikácie z Majeričiek ku Kubíčkom. "Na túto cestu už máme rozhodnutie o pridelení dotácie z Pôdohospodárskej platobnej agentúry vo výške 71.700 eur. Realizovať ju budeme po podpise zmlúv s príslušným ministerstvom," doplnil starosta.

Práve cesty druhej a tretej triedy najviac trápia občanov obce pod hradom Branč. "Na cestu druhej triedy podal vyšší územný celok (VUC) projekt na realizáciu rekonštrukcie cesty, ale zatiaľ nie sú financie. Cesta tretej triedy z Majeričiek na Podzámok k hradu Branč je už tiež v katastrofálnom stave," poukázal na najväčšie problémy obce Kadlíček.

Starosta sa súčasnú situáciu snažil riešiť priamo s najvyššími predstaviteľmi VUC. "Mal som stretnutie s podpredsedom župy, ktorý má na starosti dopravu, Józsefom Berényim. Dostal som prísľub, že v rámci cezhraničnej spolupráce s Českou republikou je možnosť podať projekt na rekonštrukciu cesty tretej triedy v rámci zvýšenia dostupnosti lokalít s kultúrnymi pamiatkami, v našom prípade hradu Branč. Výzva by mala byť vypísaná na jeseň tohto roku," doplnil starosta obce.