Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Podchod na sídlisku Žabník čaká v Prievidzi renovácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Daniel Veselský

Zabezpečenie prác samospráva vyhrala v súťaži Ahoj, krásne Slovensko, v rámci ktorej získala prostredníctvom hlasovania verejnosti druhé miesto.

Prievidza 15. júla (TASR) - Podchod na sídlisku Žabník v Prievidzi čaká toto leto renovácia. Zabezpečenie prác samospráva vyhrala v súťaži Ahoj, krásne Slovensko, v rámci ktorej získala prostredníctvom hlasovania verejnosti druhé miesto. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Začíname pripravovať podklady k renovácii podchodu. Práce by mali byť hotové počas letných prázdnin," uviedol Ďureje.

Podchod spájajúci Športovú a Malonecpalskú ulicu je podľa neho znečistený a posprejovaný, pričom počas školského roka ním musia denne prechádzať stovky detí. "Výhľadovo má podchod prejsť rekonštrukciou spolu s výstavbou chodníka pre peších," dodal.

Súťaž Ahoj, krásne Slovensko je spoluprácou súkromnej spoločnosti a Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý prevádzkuje portál Odkaz pre starostu. Je súčasťou projektu Participácia, informovanosť a tvorba verejných politík na úrovni samospráv - Odkaz pre starostu 2.0 podporeného z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.