Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poddukelský ľudový umelecký súbor bude mať nového riaditeľa

Erb mesta Prešov Foto: Heraldický register

Výberové konanie vyhral Juraj Švantner, ktorý bol doteraz poverený vedením.

Prešov 28. novembra (TASR) – Poddukelský umelecký ľudový súbor (PUĽS) v Prešove bude mať nového riaditeľa. Potom, čo zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ešte v júni odvolalo dlhoročného riaditeľa Vladimíra Marušina pre manažérske pochybenia a nerešpektovanie hlavného kontrolóra, bol poverený riadením Juraj Švantner. Ten vyhral aj výberové konanie vyhlásené Úradom PSK.

Ako informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, do konkurzu sa prihlásilo päť uchádzačov, medzi nimi aj riaditeľ poverený riadením po odvolaní starého. V druhej polovici novembra zasadala päťčlenná výberová komisia a jednomyseľne sa uzniesla, že novým riaditeľom by mal byť J. Švantner. V komisii boli zástupcovia PSK i zamestnanec PUĽS-u.

Nového riaditeľa musí do funkcie menovať a schváliť ešte krajské zastupiteľstvo. To by tak malo urobiť na svojom zasadnutí v utorok (9. 12.).

PUĽS je súborom v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK a ako samostatný orgán vznikol v roku 2008 odčlenením od Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove. Zameriava sa najmä na tradície Rusínov žijúcich na východnom Slovensku, no aj na folklór ostatných regiónov na Slovensku.