Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Podlavická ZŠ otvorí nielen školský rok, ale i nové centrum techniky

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Ide o unikátny komplex moderných učební a sekcií.


Banská Bystrica 3. septembra (TASR) – Základná škola J. G. Tajovského na sídlisku Podlavice v Banskej Bystrici otvorí 5. septembra nielen nový školský rok, ale aj nové centrum techniky. Ide o unikátny komplex moderných učební a sekcií – drevo, kovy, papier, plasty, elektro. TASR o tom informovala Zdenka Sekerešová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

"Miestnosti sú vybavené nadštandardnými technickými zariadeniami, strojmi či stavebnicami. Žiaci budú môcť na jednom mieste pracovať ako dizajnéri alebo projektanti. Myšlienka realizácie tohto projektu vyplynula zo spoločenskej potreby zatraktívniť robotnícke profesie a zvýšiť záujem absolventov základných škôl o štúdium na stredných odborných školách," dodala Sekerešová s tým, že tento projekt je na Slovensku unikátny.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnia hostia zo Zväzu automobilového priemyslu, Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory, Štátnej školskej inšpekcie i Republikovej únie zamestnávateľov. Prítomní budú tiež zástupcovia mesta, Univerzity Mateja Bela a riaditelia stredných odborných škôl.