Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Podujatie Dedina ožíva je venované folklóru a ľudovým tradíciám

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Popoludní od 12.30 h postupne vystúpi bábkové divadlo Slniečko, speváčka Milka Šatanová, ľudová hudba Hronsečania a ženská spevácka skupina Ratolesť s ľudovým rozprávačom Jožinom.

Drienčany 13. júla (TASR) – Folklóru a udržiavaniu ľudových tradícií je venované podujatie Dedina ožíva, ktorého 15. ročník sa uskutoční v sobotu 21. júla v obci Drienčany v Rimavskosobotskom okrese. TASR o ňom informovala Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS), ktoré je jedným z organizátorov.

„Program sa začína o 9.00 h slávnostným otvorením starostom obce Petrom Švoňavom a riaditeľkou GMOS Darinou Kišákovou, počas neho vystúpia fujaristi Roman Košičiar, Milan Katreniak a Dušan Ceber. O 10.00 h pozývame na pásmo slova a hudby do kostola a od 11.00 h sa v programe s názvom Na dedine dobre predstavia viaceré folklórne súbory,“ priblížila prvú časť podujatia Zvarová.

Popoludní od 12.30 h postupne vystúpi bábkové divadlo Slniečko, speváčka Milka Šatanová, ľudová hudba Hronsečania a ženská spevácka skupina Ratolesť s ľudovým rozprávačom Jožinom. Súčasťou podujatia budú aj viaceré sprievodné akcie. „Sú to napríklad rozprávkové dvory, kde návštevníci môžu ochutnať typické regionálne jedlá, či jarmok a tvorivé dielne,“ uviedla Zvarová.