Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Pohľadnice môžu zaplatiť projekty trnavských neziskoviek

Ilustračná fotografia Foto: TASR/František Iván

Päť trnavských neziskových subjektov sa spojilo pre realizáciu experimentálneho projektu Experiment Orbis.

Trnava 23. augusta (TASR) – Hlavným cieľom je podpora verejnoprospešných komunitných aktivít so zameraním na princípy solidarity a svojpomoci v meste Trnava.

Projekt bude realizovaný prostredníctvom distribúcie pohľadníc s dielami trnavských fotografov, grafikov a výtvarníkov. Tie sa budú predávať na viacerých miestach v Trnave, okrem iného napríklad v knižnici či v turistickej informačnej kancelárii pod Mestskou vežou. Cena jednej pohľadnice sú dve eurá a všetky získané prostriedky z predaja budú poukázané priamo na podporu projektov neziskoviek, pričom o tom, kto financie dostane a kedy, rozhodne verejnosť v internetovom hlasovaní.

O priazeň sa budú uchádzať projekty Umenie bez bariér občianskeho združenia (OZ) Godot Projekt, ktoré už začalo na podobnom princípe inštalovať diela trnavských výtvarníkov a fotografov do izieb pacientov vo Fakultnej nemocnici Trnava. OZ Lepšia Trnava má projekt Návrat Lavičiek, ktorý počíta s výrobou a inštaláciou troch lavičkových setov v parku na Kalvárii.

OZ Cyklisti Trnava chce inštalovať v rámci projektu Parkuj Cajgel desať cyklostojanov vo verejných priestoroch mesta. OZ Publikum.sk zasa pripraví edukačný projekt zameraný na priblíženie príbehu trnavského rodáka Alfréda Wetzlera - Alfréd Wetzler a partizáni a Bronco n. o. chce získať prostriedky na výrobu piatich stánkov, ktoré budú dlhodobo využívané a bezplatne zapožičiavané neziskovým subjektom v rámci podujatí Trnavský rínek.

Projekt bude odštartovaný v pondelok 26. augusta o 20.00 hodine v Amfik Café. Informovala o tom webová stránka OZ Godot Projekt.