Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Policajný pes vystopoval v Matiašovciach podozrivého zlodeja

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zlodej mal z obchodu ukradnúť 28 fliaš rôzneho alkoholu a 59 krabičiek rôznych cigariet.

Poprad 7. septembra (TASR) - Podozrivého z vlámania do predajne potravín v obci Matiašovce v okrese Kežmarok pomohol policajtom vypátrať ich pes, ktorý je vycvičený na stopovanie. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"V pondelok (6. 9.) v skorých ranných hodinách oznámil na policajnú linku 158 zásobovač pečiva, že na obchode s potravinami je rozbité sklo na predných dverách a je tam aj krv. Na mieste bol nasadený aj policajný pes, ktorý zachytil stopu a tú sledoval od potravín až pred vchod jedného z rodinných domov v obci Matiašovce. Majiteľ domu policajtom uviedol, že jeho syn sa mu priznal k vykradnutiu predajne potravín," uviedol Džobanik.

Policajti 24-ročného muža zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných procesných úkonov voči nemu kežmarskí policajti vzniesli obvinenie z prečinu krádeže.

Z obchodu mal podľa hovorcu ukradnúť 28 fliaš rôzneho alkoholu a 59 krabičiek rôznych cigariet. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na takmer 330 eur a poškodením dverí na 180 eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia.