Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Policajti na východe odhalili dva prípady pašovania cigariet

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Oba prípady ďalej vyšetruje Kriminálny úrad Finančnej správy, pobočka Východ, pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Sobrance 18. marca (TASR) - Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance odhalili dva prípady pašovania cigariet bez slovenských kontrolných známok. Ako TASR informovala hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická, spolu zadržali viac ako 15.000 cigariet. Prípady ďalej vyšetruje Finančná správa SR.

Policajti v nedeľu (17. 3.) kontrolovali auto v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov. Hovorkyňa spresnila, že vodič z neďalekej obce prepravoval na zadnom sedadle päť kartónov cigariet bez slovenských kontrolných známok a priznal, že pod prednými sedadlami má ďalších desať kartónov.

Policajtom následne dobrovoľne odovzdal aj ďalšie cigarety, ktoré mal doma. Celkovo išlo o 3660 kusov cigariet rôznych značiek. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili na sumu presahujúcu 545 eur. "Osobu obmedzili na osobnej slobode a spolu s tovarom odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu Finančnej správy," uviedla Kopernická.

V ten istý deň popoludní v okolí železničnej stanice širokorozchodnej trate Maťovce v okrese Michalovce policajti sledovali osobu s igelitovými taškami ako kráča k opustenej budove. "Po spozorovaní hliadky začala utekať ku krovinatému porastu, kde tašky odhodila. Policajti ju prenasledovali a následne obmedzili na osobnej slobode," uvidela hovorkyňa s tým, že išlo o zamestnanca železníc. V piatich balíkoch bolo 11.080 kusov cigariet dvoch značiek bez slovenských kontrolných značiek. Ich hodnotu vyčíslili na 2549 eur, pričom únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol 1776 eur.

Oba prípady ďalej vyšetruje Kriminálny úrad Finančnej správy, pobočka Východ, pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.