Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Policajti objasnili prípad vydierania pre intímne fotografie

Ilustračné foto. Foto: TASR

Viacerým mužom cez sociálnu sieť neznáma osoba navrhla stretnutie, no ešte pred tým od nich žiadala zaslanie fotografií intímnych častí tiel.

Lučenec 1. marca (TASR) – Polícia v Lučenci objasnila prípad zločinu vydierania, ktorého obeťami bolo viacero mužov z rôznych kútov Slovenska. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, cez sociálnu sieť im neznáma osoba navrhla stretnutie, no ešte pred tým od nich žiadala zaslanie fotografií intímnych častí tiel.

„Mužom, ktorí túto podmienku splnili, sa neskôr telefonicky ozvala neznáma osoba, ktorá sa predstavila ako matka dieťaťa. Tvrdila, že fotografia bola zaslaná jej dieťaťu a že podáva na dotyčného muža trestné oznámenie na políciu,“ priblížila hovorkyňa.

Aby celá záležitosť vyznela dôveryhodnejšie, podľa hovorkyne mužom volali aj v mene policajtov, kde im oznámili, že na nich bolo podané trestné oznámenie a že im hrozí trest odňatia slobody. „Zároveň im v tejto súvislosti falošný policajt navrhol s 'poškodenými' mimosúdne vyrovnanie,“ dodala Kováčiková.

Neznámou osobou bol podľa nej dnes už obvinený 35-ročný Róbert z Lučeneckého okresu. „Ide o muža, ktorý už bol v minulosti trestaný za majetkovú, ale aj násilnú trestnú činnosť,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že lučeneckí policajti objasnili aj ďalšie takéto prípady. „Zo zločinu vydierania vyšetrovateľ takisto iba nedávno obvinil ďalšie tri osoby z okresu Lučenec, ktoré sa skutkov dopúšťali v spolupáchateľstve,“ doplnila.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že zasielanie podobných fotografií určite nie je na mieste. „Okrem toho, že ide o veľký zásah do súkromia, môžete sa ľahko stať obeťou ľudí, ktorí sa snažia 'uživiť' nie normálnou prácou, ale zneužijú vo svoj prospech neopatrnosť a naivitu iných,“ zakončila Kováčiková.