Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Policajti z Partizánskeho zachránili život mužovi, chcel sa zabiť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti po príchode zistili, že mladý muž stál na streche s fľaškou piva a roztiahnutými rukami.

Chynorany 17. augusta (TASR) - Policajti z Partizánskeho zachránili život 27-ročnému Mariánovi z Chynorian. Mladík chcel 12. augusta večer ukončiť svoj život skokom zo strechy, v čom mu policajti zabránili, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Oznámenie o tom, že muž stojí na hrebeni sedlovej strechy rodinného domu a chce skočiť dole, prijala polícia od jeho 50-ročného suseda. Policajti po príchode zistili, že mladý muž stál na streche s fľaškou piva a roztiahnutými rukami. "Najskôr s ním komunikovali cez okno a snažili sa upútať jeho pozornosť, aby bol zamestnaný rozhovorom s nimi. Mladík policajtom tvrdil, že všetko stratil a že ho nič nebaví," priblížila Antalová.

Po tom, ako sa policajti podľa nej za mužom pod vplyvom alkoholu presunuli na plechovú strechu, ktorá bola minimálne desať metrov nad zemou, snažili sa upútať jeho pozornosť komunikáciou, Marián však neustále hovoril, že ho nič nebaví a že úplne všetko stratil. "Keď sa im otočil chrbtom a bol odhodlaný skočiť, tak sa policajti Andrej Kováč a Erik Hajro presunuli k nemu, chytili mu ruky a stiahli ho k sebe. Najskôr bol Marián k policajtom agresívny, no po rozhovore s nimi sa upokojil," ozrejmila.

Muža následne policajti presunuli k strešnému oknu a všetci traja zliezli dvoma rebríkmi na prízemnú časť rodinného domu. "Tam si mladíka prevzali privolaní záchranári, ktorí ho na mieste prvotne ošetrili a následne ho odviezli do nemocnice," dodala policajná hovorkyňa.