Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Policajti zadržali trojicu mužov, ktorá lúpežne prepadla herňu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muži sa podieľali na lúpežnom prepadnutí herne na Bellovej ulici v Nitre v nedeľu 20. marca.

Nitra 21. marca (TASR) - Nitrianski policajti zadržali v Nitre trojicu mužov, ktorých hľadali aj policajti z Banskej Bystrice a Brezna. Muži sa podieľali na lúpežnom prepadnutí herne na Bellovej ulici v Nitre v nedeľu 20. marca. Približne o 10.40 h pristúpili dvaja muži k 25-ročnej čašníčke a jeden z nich ju zovrel do náručia. "Druhý zatiaľ prehľadával priestor okolo baru. Pootváral skrinky aj chladničku, ich obsah vyhodil na podlahu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Po pár minútach obaja muži ušli z herne smerom k vozidlu Seat Ibiza, kde ich čakal vodič.

Približne po piatich minútach spozorovala vozidlo hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Nitre, ktorá vozidlo zastavila a podozrivé osoby zadržala. Policajný vyšetrovateľ obvinil 19-ročného Františka, 36-ročného Jozefa a 33-ročného Milana z trestného činu lúpeže a zároveň spracoval podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie.

"Momentálne prebiehajú v prípade všetky potrebné procesné úkony tak, aby mohli byť zadržané osoby odovzdané na ďalšie konanie vo veciach, ktoré pravdepodobne spáchali v Banskobystrickom kraji," skonštatovala Čuháková.