Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia hľadá dvoch mužov obvinených z brutálneho útoku na člena SBS

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spoločným konaním spôsobili napadnutému mužovi úraz hlavy, rôzne tržné rany na tvári, zlomeninu nosa a čeľuste a iné zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko týždňov.

Galanta 10. marca (TASR) - V súvislosti s pátraním po dvoch obvinených mužoch z Galanty - 34-ročnom Martinovi a 30-ročnom Ernestovi, polícia vyšetruje prípad brutálneho útoku na člena súkromnej bezpečnostnej služby (SBS). Došlo k nemu 27. februára.

Podľa informácií trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej sa skutok stal v herni na Železničiarskej ulici v Galante. Na toalete jeden z klientov rozkopol dvere a začali si svojvoľne brať nápoje z chladničky. Preto čašníčka privolala na pomoc SBS, s ktorou mal majiteľ uzatvorenú dohodu. Po príchode pracovníka SBS ho 34-ročný Martin udrel, pričom došlo k vzájomnej bitke. Po chvíli prišiel Martinovi na pomoc 30-ročný Ernest, ktorý priložil nôž ku krku SBSkára a vyhrážal sa mu zabitím. "Vzápätí nasledoval mimoriadne brutálny a surový útok oboch mužov na 39-ročného poškodeného. Ernest mu vytiahol z puzdra pištoľ a dvakrát vystrelil do stropu. Potom mu priložil pištoľ k oku a hrozil mu zabitím. Druhý z dvojice ho medzitým neustále kopal a skákal po ňom," informovala dnes Kredatusová.

Spoločným konaním spôsobili napadnutému mužovi úraz hlavy, rôzne tržné rany na tvári, zlomeninu nosa a čeľuste a iné zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko týždňov. Na základe zhromaždených dôkazov a vykonaných procesných úkonov obvinil vyšetrovateľ kriminálnej polície dvoch aktérov útoku, zároveň vyhlásil po nich pátranie, nakoľko sa vyhýbajú trestnému konaniu. Obaja muži sú obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví a výtržníctva, ktorých sa dopustili spolupáchateľstvom. Mladší z dvojice je navyše obvinený aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu nebezpečného vyhrážania. V prípade, ak by obvinených verejnosť niekde videla, môžete to oznámiť na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo prostredníctvom linky 158. Ak ich súd uzná za vinných, hrozí im odňatie slobody na päť až 12 rokov.