Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Vodič zrazil chodca na priechode a z miesta činu ušiel.Hľadajú svedkov

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody osobného vozidla s chodcom, ktorá sa stala v stredu 26. apríla 2017 v čase medzi 19.45 a 20.00 h v Banskej Bystrici na Triede Hradca Králové pri zástavke MHD. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Chodcovi neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného.

Banská Bystrica 27. apríla (TASR) - Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody osobného vozidla s chodcom, ktorá sa stala v stredu (26.4.) v čase medzi 19.45 a 20.00 h v Banskej Bystrici na Triede Hradca Králové pri zástavke MHD a úrade priemyselného vlastníctva.

Ako informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, doposiaľ neznámy vodič nedal prednosť chodcovi, ktorý išiel po priechode pre chodcov. Po náraze s vozidlom zostal chodec sedieť na vozovke.

"Neznámy vodič s vozidlom po spôsobenej dopravnej nehode nezastavil a z miesta odišiel, pričom zranenému chodcovi neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného," podotkla Faltániová s tým, že polícia začala trestné stíhanie za prečin neposkytnutia pomoci a prečin ublíženia na zdraví.

Svedkovia nehody sa môžu ozvať telefonicky na t. č. 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare policajného zboru.