Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia hľadá svedkov nehody z februára v Závažnej Porube

Na ilustračnej snímke lyžiarsky vlek. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Lyžiara pri výstupe vo vrcholovej stanici lanovky v mieste otáčania lanovej dráhy zachytila sedačka. Ťahala ho od miesta otáčania, ponad ochrannú sieť, kde visel. Vzápätí spadol na tvrdý povrch.


Závažná Poruba 2. mája (TASR) - V lyžiarskom stredisku v Závažnej Porube v okres Liptovský Mikuláš sa na konci februára stala nehoda na sedačkovej lanovke. Liptovskomikulášska polícia hľadá svedkov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Nehoda sa stala 24. februára pred 11.00 h. Na sedačkovej lanovke sa viezol 33-ročný lyžiar, ktorého pri výstupe vo vrcholovej stanici v mieste otáčania lanovej dráhy zachytila sedačka. "Ťahala ho od miesta otáčania lanovej dráhy cez celú nástupnú plochu a ponad ochrannú sieť, kde zostal visieť a sedačky sa zdržal rukami. Vzápätí spadol z výšky asi ôsmich metrov na tvrdý povrch. Lyžiar utrpel pri páde zranenia s predpokladanou dĺžkou liečenia v trvaní až 56 dní," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia v Liptovskom Mikuláši začala podľa nej stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. "V súvislosti so spáchaním uvedeného prečinu polícia žiada o pomoc prípadných svedkov, ktorí mohli sedieť na ďalšej sedačke za poškodeným, respektíve svedkov, ktorí sa v tom čase mohli nachádzať vo vrcholovej stanici a mohli vidieť, ako došlo k zachyteniu poškodeného, čo bolo dôvodom jeho zachytenia, čo nasledovalo po jeho zachytení a podobne," dodala.

Svedkovia udalosti sa môžu prihlásiť osobne na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši alebo na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru či na linke 158.