Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Košičan strieľal na policajtov plynovou zbraňou, skončil v cele

Ilustračné foto Foto: TASR

K útoku na mužov zákona malo dôjsť v nedeľu po polnoci na Americkej triede v Košiciach. Na ulici spozorovali dve osoby, ktoré sa rozhodli skontrolovať a overiť ich totožnosť.

Košice 16. mája (TASR) – Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinila policajná vyšetrovateľka 29-ročného Košičana. Muž mal v nedeľu (14.5.) v noci strieľať na policajtov na košickom sídlisku Ťahanovce plynovou strelnou zbraňou.

"Obvinenému mužovi, ktorý z hľadiska svojej kriminálnej minulosti nie je žiadne neviniatko a ktorý takto neuvážene konal pod vplyvom alkoholu, teraz v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

K útoku na policajtov počas ich služobného zákroku malo dôjsť po 2.00 h na Americkej triede. Na ulici spozorovali dve osoby, ktoré sa rozhodli skontrolovať a overiť ich totožnosť. "Pri príchode na miesto jeden z dvojice mužov (obvinený), vytiahol strelnú zbraň, ktorou namieril a vystrelil na služobné vozidlo policajnej hliadky," uviedol Szabó s tým, že na výzvy policajtov muž nereagoval a vystrelil na nich druhýkrát, pričom sa pokúsil z miesta ujsť.

Podľa jeho ďalších slov strelca dobehol a zastavil služobný pes, ktorého policajti použili. Útočníka napokon umiestili do cely policajného zaistenia a neskôr obvinili z trestného činu. Zaistili aj použitú strelnú zbraň, ktorá bola, ako sa ukázalo, plynová. Keďže túto okolnosť policajti zistili až po zadržaní muža, tento mal šťastie, že streľbu voči nemu neopätovali.