Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Black v akcii: Páchateľa lúpeže v Michalovciach vypátral policajný pes

Ilustračné foto. Foto: TASR

Podozrivú osobu krátko po skutku polícia zdržala a obmedzila na osobnej slobode.

Michalovce 10. septembra (TASR) - Polícia objasnila lúpež v Michalovciach s pomocou služobného psa. Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže voči 34-ročnému Michalovčanovi.

Ako v pondelok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obvinený v sobotu (8.9.) vo večerných hodinách na Kuzmányho ulici v Michalovciach lúpežne prepadol 55-ročného muža z Trebišovského okresu. "Najprv mu vytrhol z úst cigaretu, chytil mu obe ruky a prehľadal mu vrecká. Potom poškodenej osobe, bez ujmy na zdraví, násilím z vrecka odcudzil mobilný telefón," priblížila s tým, že páchateľ z miesta činu ušiel.

Ako pokračovala, podozrivú osobu krátko po skutku polícia zdržala a obmedzila na osobnej slobode. "A to vďaka Blackovi, služobnému psovi, ktorý na mieste činu zachytil stopu, sledoval ju približne 400 metrov až k páchateľovi, u ktorého bol nájdený odcudzený mobil," vysvetlila.

Obvineného muža umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.