Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Mikuláš na motorke sa správal ako čert: Toto mu teraz hrozí

Zadržaný motocykel a Mikuláš. Foto: TASR/KR PZ Bratislava

Osemstoeurová pokuta hrozí mužovi, ktorý prezlečený za Mikuláša, jazdil na motorke bez potrebných dokladov.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Osemstoeurová pokuta hrozí mužovi, ktorý prezlečený za Mikuláša, jazdil na motorke bez potrebných dokladov. Policajti si ho všimli pri obchodnom dome v bratislavskej Vrakuni. S prilbou prevesenou cez pažu počas vedenia motocykla telefonoval.

"Okrem toho, že vodič motocykla sa na výzvu policajta nevedel preukázať dokladmi potrebnými na vedenie a prevádzku motocykla policajti zistili, že motocykel nemá originálne evidenčné číslo. Následnou lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia na vedenie motocykla a po motocykli je vyhlásené medzinárodné pátranie," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Policajti preto "Mikulášovi" ďalšiu jazdu zakázali a motocykel zaistili. "Vodičovi za nepoužitie ochrannej prilby, za používanie telefónneho prístroja počas vedenia motocykla, za jazdu bez príslušného vodičského oprávnenia hrozí sankcia od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov. Vecou sa naďalej zaoberáme," doplnila Mihalíková.