Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Polícia chytila muža, ktorý v Bratislave kradol bicykle

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V prípade, že mužovi dokážu vinu, hrozí mu dvojročný trest odňatia slobody.

Bratislava 6. mája (TASR) - Bratislavským policajtom sa podarilo vypátrať muža, ktorý sa dopustil viacerých krádeží bicyklov. Polícia ho odhalila pri cielených kontrolách zameraných na cyklistov a ich bicykle.

"Vďaka tejto preventívnej činnosti a ďalším zisťovaním sa policajtom zo štvrtého bratislavského okresu podarilo vypátrať 39 ročného Ivana z Bratislavy, ktorý mal v priebehu apríla a mája odcudziť štyri bicykle," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Petra Hrášková.

Páchateľ mal podľa jej slov kradnúť v Dúbravke, Karlovej Vsi i Lamači. "V súčasnosti už obvinený muž mal neoprávneným spôsobom vniknúť do pivníc obytných domov na uliciach K. Adlera, Kristy Bendovej, Na Barine a Fadruszovej ulici," spresnila Hrášková. V prípade, že mužovi dokážu vinu, hrozí mu dvojročný trest odňatia slobody.

Na časté krádeže bicyklov upozornil v apríli aj miestny poslanec v bratislavskom Lamači Pavol Čech. Ten na rokovaní zastupiteľstva prostredníctvom televízneho záznamu varoval obyvateľov mestskej časti pred "cyklistickou mafiou", ktorá podľa jeho zistení operuje v Lamači.