Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Znepríjemňoval život obyvateľom Pereša, skončil v cele

Na snímke príslušníci policajného zboru pri zadržaní muža podozrivého z nebezpečného vyhrážania. Foto: KR PZ Košice

V súvislosti s oznámením o údajnej streľbe košickí kriminalisti začali s prehliadkou pozemkov a iných priestorov, počas ktorej boli nájdené dve pušky.

Košice 20. júla (TASR) - V cele policajného zaistenia (CPZ) skončil 37-ročný muž z Košíc, ktorý mal znepríjemňovať život obyvateľom mestskej časti Košice-Pereš a vyhrážať sa v Malej Ide. Polícia ho obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. TASR o tom v sobotu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Policajti v piatok (19. 7.) preverovali informáciu, že v košickej mestskej časti Pereš mal podozrivý muž vysypať na prístupovú komunikáciu odpad a znemožniť tým prechod ostatným občanom. V oznámení bolo tiež podľa hovorkyne uvedené, že mal strieľať po policajnej hliadke.

"To, že sa na vozovke nachádzal odpad, bolo potvrdené, a časť oznámenia policajti zadokumentovali ako podozrenie zo spáchania priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Hliadkami Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľká Ida v spolupráci s košickými 'PMJ-čkármi' bol na jednej z perešských ulíc nájdený podozrivý 37-ročný muž, vedľa ktorého sa na múriku nachádzalo položené puzdro s mačetou. Policajti po mužovi pátrali, pretože predpoludním sa v obci Malá Ida v okrese Košice-okolie mal vyhrážať trom mužom ublížením na zdraví a na opasku mal mať zavesené spomenuté puzdro s mačetou," uviedla Ivanová s tým, že muž svoje vyhrážky niekoľkokrát zopakoval a z miesta činu následne odišiel na osobnom motorovom vozidle.
Na snímke obvinený z nebezpečného vyhrážania sa.
Foto: KR PZ Košice


V súvislosti s oznámením o údajnej streľbe košickí kriminalisti začali s prehliadkou pozemkov a iných priestorov, počas ktorej boli nájdené dve pušky.

"Vykonaným preverovaním sa streľba na policajnú hliadku nepotvrdila, avšak nájdené zbrane boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje a policajti budú počas vykonávania potrebných úkonov skúmať, či a akú súvislosť má obvinený muž s udalosťou, ku ktorej došlo v košickej mestskej časti Pereš," doplnila Ivanová.