Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Kolárove a Bratislave bolo rušno, naháňačky na autách a streľba

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vo štvrtok polícia naháňala muža na Audi, ktorý na diaľnici D2 obmedzoval svojou jazdou ostatných vodičov a dnes vodiča, čo pri kontrole nepredložil doklady.

Kolárovo 9. decembra (TASR) – Bežná policajná kontrola v Kolárove sa skončila prenasledovaním, pri ktorom padlo aj niekoľko výstrelov. Vo štvrtok 8. decembra policajti na Dlhej ulici okolo obeda kontrolovali osobné auto Citroën C5 s bratislavským evidenčným číslom. Vodič postál a keď bol vyzvaný, aby predložil doklady, najskôr sa tváril, že ich v aute hľadá a potom zaradil rýchlosť a z miesta ušiel. "Policajt preto neváhal a na zastavenie vozidla použil varovný výstrel do vzduchu a následne dva výstrely na pneumatiky vozidla. Auto unikalo smerom na obec Kameničná, pričom ho prenasledovala policajná hliadka s použitím výstražného zvukového aj svetelného zariadenia a vyzývala vodiča na zastavenie," informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Prenasledovaný muž unikal až do obce Kameničná, kde nezvládol riadenie a narazil do stromu. Vystúpil z auta a snažil sa ujsť pešo cez miestny park. Policajti ho však zadržali a po predvedení na oddelenie polície zistili, že má od augusta tohto roku uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," dodala Čuháková.

Mal zákaz šoférovať, tak utekal pred policajtmi


Vodiča Audi s českými značkami, ktorý dnes ráno unikal v Bratislave pred policajtmi, zastavila až havária a streľba. Policajti ho chceli zastaviť po tom, čo na diaľnici D2 obmedzoval svojou jazdou ostatných vodičov a porušoval dopravné predpisy. Muž sa však pokúsil ujsť.

"Výzvy na zastavenie nerešpektoval," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V blízkosti Prírodovedeckej fakulty UK dostal šmyk a vo vysokej rýchlosti havaroval. Po nehode sa pokúsil pred policajtmi naďalej unikať. Padlo aj osem varovných výstrelov.

Ukázalo sa, že vodič má až do apríla 2018 zákaz viesť motorové vozidlá. "Ide o osobu, ktorá bola už v minulosti trestne stíhaná za viacerú majetkovú trestnú činnosť, ako aj trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, trestný čin marenie výkonu úradného rozhodnutia a trestný čin výtržníctva," priblížila Kurucová.

Výška škody na vozidle je 8000 eur. Vodič utrpel ľahké poranenie na tvári.