Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

PYROTECHNICKÁ AKCIA: Na Železnej studničke zneškodnili muníciu

Na archívnej snímke pobytové schody na brehu štvrtého rybníka na bratislavskej Železnej studničke. Foto: TASR Jaroslav Novák

Policajti vykonali potrebné úkony zamerané na ochranu života a zdravia osôb a za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení došlo priamo na mieste nálezu k jej zneškodneniu.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Policajný pyrotechnik zneškodnil muníciu z druhej svetovej vojny, ktorú v pondelok (18. 9.) našli v blízkosti otočiska autobusov na Železnej studničke v Bratislave. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajný pyrotechnik po obhliadke potvrdil, že ide o muníciu z druhej svetovej vojny (DM 81 mm). "Obhliadkou bolo zároveň zistené, že uvedená munícia má poškodený obal a nie je možné ju previezť. Z uvedeného dôvodu bolo rozhodnuté, že k jej zneškodneniu dôjde na mieste nálezu," priblížil Szeiff.

Policajti vykonali potrebné úkony zamerané na ochranu života a zdravia osôb a za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení došlo priamo na mieste nálezu k jej zneškodneniu. Polícia občanom pripomína, že pokiaľ nájdu podobnú muníciu, nemajú s ňou v žiadnom prípade manipulovať. Informovať treba ihneď políciu. Následky neodbornej manipulácie s takýmito predmetmi by boli v prípade ich explózie fatálne.