Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia objasnila lúpežné prepadnutie na diaľničnom parkovisku

Ilustračné foto. Foto: TASR

Obvinení mali v pondelok okolo 10.30 h na parkovisku čerpacej stanice pri diaľnici D2 požadovať od poškodeného vydanie finančnej hotovosti.

Bratislava 5. júna (TASR) - Policajti štvrtého bratislavského okresu objasnili pondelkové (4.6.) lúpežné prepadnutie na parkovisku čerpacej stanice v mestskej časti Bratislava – Lamač. Vyšetrovateľ obvinil 37-ročného Petra L. a 36-ročného Stanislava L. (obaja z Nitry) z trestného činu lúpeže a trestného činu vydierania.

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mali obvinení v pondelok okolo 10.30 h na parkovisku čerpacej stanice pri diaľnici D2 požadovať od poškodeného vydanie finančnej hotovosti. Zo strachu im vydal 20 eur, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Mužom to nestačilo a pod hrozbou použitia noža získali ďalšiu hotovosť vo výške 230 eur. Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení.

Páchatelia mali unikať smerom z mesta na motorovom vozidle továrenskej značky Škoda Rapid s poznávacou značkou okresu Piešťany. Policajtom pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sa vozidlo podarilo zastaviť na Karloveskej ulici.

Vodiča a jeho spolujazdca obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní. V prípade preukázania viny im hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.