Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Polícia obvinila primátora L. Mikuláša. Kvôli stavbe Heliportu

Na snímke heliport v Liptovskom Mikuláši 20. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Primátor o vznesení obvinenia nemá žiadne informácie.

Liptovský Mikuláš 14. októbra (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši v súvislosti so stavbou Heliportu Liptovský Trnovec obvinil primátora mesta Liptovský Mikuláš, 56-ročného Jána B. z prečinu zneužívania právomocí verejného činiteľa. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru spisový materiál spolu s uznesením o vznesení obvinenia predložil prokurátorovi Okresnej prokuratúry v Martine. Z uvedeného dôvodu nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť k prípadu bližšie informácie," uviedol pre TASR žilinský krajský policajný hovorca.

Primátor o vznesení obvinenia nemá žiadne informácie. "Pokiaľ by malo ísť o vznesenie obvinenia vo veci mimosúdnej dohody, môžeme povedať len jedno. Primátor ju podpisoval v dobrej viere ochrániť pokladnicu mesta, chcel tak predísť náhrade škody za nezrealizovaný projekt Heliportu," vyjadrila sa hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Podľa informácií TASR by malo ísť o problém s mimosúdnou dohodou na 2,7 milióna eur, ktorú primátor podpísal s investorom Heliportu vo februári tohto roka. Ešte v júli ju však označili za neplatnú. "Podľa právneho rozboru, ktorým disponujeme, je spomínaná mimosúdna dohoda neplatná, keďže je nevykonateľná," vysvetlila Čapčíková.

"V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na dva roky až päť rokov," dodal hovorca KR PZ Radko Moravčík.