Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Regióny

Muž obchodoval s ľuďmi, ktorých bil elektrickým káblom a nútil kradnúť

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Prešov

Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi z okresu Trebišov, ktorý je stíhaný väzobne.

Bratislava 16. mája (TASR) - Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii v piatok (15. 5.) vykonali policajnú akciu v Trnavskom kraji v prípade obchodovania s ľuďmi. Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi z okresu Trebišov, ktorý je stíhaný väzobne. Na sociálnej sieti o tom informovala Polícia SR.

"Ten mal v priebehu roka 2019 v Trebišove zlákať tri osoby mužského pohlavia vo veku od 17 do 30 rokov pod prísľubom dobre platenej práce v Trnave," uviedla polícia s tým, že obvinený muž mal tri osoby odviesť a ubytovať, následne ich bez pracovnej zmluvy zamestnať na stavebné práce na rôznych miestach v Trnave a okolí, pričom všetku zarobenú mzdu mu hneď museli odovzdať.



Poškodené osoby mal 28-ročný muž zároveň násilím a aj so zbraňou v ruke nútiť ku kradnutiu a počas celého pobytu ich biť elektrickým káblom či rukami v prípade, že neuposlúchli jeho príkazy. "Obvinený ich počas celej doby nútil požívať lieky s obsahom opiátových látok, aby nekládli odpor a znemožnil im tak opustiť miesto, kde ich zadržiaval, pričom ich počas celej doby pobytu zadržiaval v nehygienických podmienkach a odopieral im jedlo," uviedla polícia. Dodala, že za tento zločin mu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody vo výške sedem až 12 rokov.