Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

ČELNÁ ZRÁŽKA: Zomrel 56-ročný muž, 53-ročná žena je v nemocnici

Ilustračné foto. Foto: TASR/Prezídium HaZZ

Vodič Octavie, ktorý prešiel do protismeru, utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do sedem dní.

Košice 21. júla (TASR) - Polícia obvinila 34-ročného vodiča z Košíc. Bol účastníkom vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo vo štvrtok (20.7.) predpoludním v okrese Košice - okolie. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Ako uviedol, vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia od obce Zdoba v smere na Košice. "Doposiaľ z nezistených príčin prešiel v mierne pravotočivej zákrute do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim osobným motorovým vozidlom značky Škoda Felicia, ktoré viedol 56-ročný Košičan. Ten utrpel ťažké zranenia, ktorým následne po prevoze do nemocnice podľahol. Ťažké zranenia mala aj jeho 53-ročná spolujazdkyňa, liečiť sa bude viac ako 40 dní. Vodič Octavie utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do sedem dní," priblížil Szabó s tým, že alkohol u vodiča Octavie zistený nebol a vodičovi Felicie odobrali krv.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vodiča Octavie Michala S. obvinil zo spáchania prečinov usmrtenia a ublíženia na zdraví. Miera zavinenia, ako aj bližšie okolnosti dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania aj za účasti súdneho znalca z odboru dopravy," doplnil Szabó.

Celková materiálna škoda bola podľa jeho slov odhadnutá na 6400 eur.