Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

OTRASNÉ: Dvaja muži okradli v autobuse zdravotne postihnutého

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Páchateľom hrozí odňatie slobody od troch do desiatich rokov.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Polícia obvinila 51-ročného Róberta S. z Topoľčian a 44-ročného Jozefa Z. z Malaciek, ktorí okradli ťažko zdravotne postihnutého muža v autobuse MHD. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mali obvinení okradnúť poškodeného s obmedzením pohybových schopností na zastávke MHD na Trnavskom mýte, počas toho ako nastupoval do autobusu.

„Zatiaľ čo obvinený Jozef sa mal na poškodeného pritlačiť z prednej strany a odpútať jeho pozornosť, obvinený Róbert sa mal pritlačiť na poškodeného zo zadnej strany a z tašky prevesenej cez rameno mu mal odcudziť peňaženku s obsahom dokladov aj finančnej hotovosti vo výške 180 eur,“ priblížila polícia. Následne mali obaja obvinení z autobusu urýchlene vystúpiť a odísť na nezistené miesto.

Vyšetrovateľ policajného zboru obvinil oboch mužov z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva na chránenej osobe. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.