Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila z korupcie 17 pracovníkov záchrannej služby

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Ku korupcii došlo v období rokov 2013 až 2015 v budove operačného strediska v Bratislave.

Bratislava 15. marca (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z korupcie 17 pracovníkov Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR. Ako spresnil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka, traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku a zvyšní 14 z prečinu podplácania.

Ku korupcii došlo v období rokov 2013 až 2015 v budove operačného strediska v Bratislave. V tomto prípade súvisela s udeľovaním odmien. "Kompetentní pre ich vyplácanie mali byť štedrí k tým podriadeným, ktorí zaplatia 1000 eur. Za nadpriemerné ohodnotenie mali podriadení zaplatiť približne 100.000 eur," objasnil Slivka.

V prípade dokázania viny hrozí obvineným z podplácania trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až na päť rokov, obvineným z prijímania úplatku od troch do 12 rokov. Stíhaní sú na slobode.

"Prípad sa dotýka predchádzajúceho vedenia OSZZS SR a súčasné vedenie, ktoré nastúpilo do funkcie v lete 2015, poskytlo polícii maximálnu súčinnosť. Do skončenia vyšetrovania sa k prípadu nebudeme bližšie vyjadrovať," reagoval pre TASR hovorca záchranárov Boris Chmel.