Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Mladík nahlásil falošnú bombu na škole v Senici, hrozí mu väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Polícia dala pokyn na evakuáciu celého priestoru. Policajti vykonali na škole pyrotechnickú prehliadku s negatívnym výsledkom.

Senica 3. októbra (TASR) - Polícia objasnila prípad nahlásenej bomby na strednej škole v Senici. Mladíkovi z okresu Senica môže hroziť až dvojročné väzenie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Muž mal poslať jednej zo študentiek viacero SMS správ, v ktorých napísal, že na škole je bomba. "Krátko nato jej zavolal s tým, že to myslí naozaj vážne. Žiačka ihneď upozornila riaditeľku školy, ktorá sa obrátila na políciu," uviedla Antalová.

Polícia dala pokyn na evakuáciu celého priestoru. Policajti vykonali na škole pyrotechnickú prehliadku s negatívnym výsledkom. "Kriminalistom sa odosielateľa správ podarilo do pár hodín vypátrať. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy a zo skutku obvinil 20-ročného muža. Mladík je stíhaný na slobode," doplnila krajská policajná hovorkyňa.