Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Polícia obvinila mladíka z Chminianskych Jakubovan zo zločinu lúpeže

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Muž na Košickej ulici, na schodisku s palicou v ruke pristúpil k 62-ročnej žene a pod hrozbou ublíženia na zdraví od nej požadoval peniaze

Prešov 18. augusta (TASR) - Zo zločinu lúpeže, ku ktorej došlo v utorok (16. 8.) pred jedným z obchodných domov v Prešove, polícia obvinila 24-ročného mladíka z Chminianskych Jakubovan. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Na ulici Košickej, na schodisku s palicou v ruke pristúpil k 62-ročnej žene a pod hrozbou ublíženia na zdraví od nej požadoval peniaze. Oslovená pani mu peniaze odmietla dať. Muža to rozhnevalo, palicou udrel ženu po ruke, potom ju chytil a vytočil jej ruku za chrbát, pričom jej z vrecka nohavíc vytiahol 200 eur. Mladík potom z miesta utiekol," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Ako ďalej povedala, krátko po čine bol políciou vypátraný a bol obmedzený na osobnej slobode. "Skončil v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," dodala Ligdayová.