Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Polícia obvinila mladistvých, ktorí bez súhlasu používali cudzie auto

Ilustračné foto Foto: TASR

Dvaja z týchto obvinených podľa polície prečin zopakovali aj na druhý deň.

Ružomberok 24. októbra (TASR) - Trojica mladistvých, ktorí v Ružomberku bez súhlasu používali cudzie auto, teraz čelí obvineniu polície. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Obvinení vo veku 14, 15 a 16 rokov sa podľa vyšetrovateľa vo štvrtok (20. 10.) zmocnili otvoreného osobného motorového vozidla Ford Fiesta v hodnote 4200 eur. Kľúče od auta sa nachádzali v zapaľovaní. Následne s ním odišli do Sučian, kde havarovali. Po dopravnej nehode z miesta utiekli.

Dvaja z týchto obvinených podľa polície prečin zopakovali aj na druhý deň. V piatok (21. 10.) sa v Ružomberku v nočných hodinách zmocnili vozidla Citroën Xsara v hodnote 1100 eur, na ktorom sa vozili po meste. Kľúče sa mali nachádzať vo dverách vozidla. Ružomberskí policajti auto zastavili a obvinení sa dali na útek.

Dvojicu mladistvých spoločne s ďalším mladistvým obvinila polícia aj z prečinu krádeže. V prvej polovici septembra sa podľa nej vlámali do rodinného domu, z ktorého odcudzili 114 eur.