Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Regióny

Opitý muž sa žene vyhrážal podpálením domu, napadol ju aj fyzicky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Prešov 23. augusta (TASR) - Šesť mesiacov až tri roky väzenia hrozí 59-ročnému mužovi z obce v okrese Prešov. Polícia ho obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla, muž v nedeľu (20. 8.) večer pod vplyvom alkoholu v kuchyni rodinného domu sprvu veľmi vulgárne nadával svojej manželke a následne na ňu zaútočil nožom.

"K samotnému útoku nedošlo, keďže muž spadol a nôž mu vypadol z ruky. Rovnaká situácia sa opakovala aj nasledujúci deň (21. 8.), popoludní, keď sa taktiež pod vplyvom alkoholu žene vyhrážal zabitím a podpálením domu. Tentoraz však na ňu fyzicky zaútočil. Žena už neváhala a privolala políciu, ktorá agresora zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia,"
povedala Ligdayová.

Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Podľa Ligdayovej tolerancia domáceho násilia je zo strany polície, ako aj zo strany spoločnosti nulová. V prípade akéhokoľvek ohrozenia života a zdravia je čo najskôr potrebné privolať políciu.