Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

OKRADOL ŽENU NA INVALIDNOM VOZÍKU: Dôchodkyňa prišla o 110 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Policajti muža krátko po čine vypátrali, ukradnuté peniaze zaistili a budú vrátené jej majiteľke.

Trebišov 22. apríla (TASR) – Polícia obvinila muža, ktorý v Trebišove lúpežne prepadol 85-ročnú dôchodkyňu na invalidnom vozíku. Tridsaťpäťročného Trebišovčana umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na vzatie do väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

K lúpeži došlo v stredu (20. 4.) popoludní na Nemocničnej ulici. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa muž dal so ženou najprv do reči a poradil jej, že pre stavebné práce v okolí sa k obchodnému centru dostane po poľnej ceste za nemocnicou. „Dôchodkyňa mužovi uverila, ale jeho úmysly boli nekalé. Nasledoval ju a keď asi po 150 metroch došla k násypu zeminy, pod zámienkou pomoci sa obvinený muž pritlačil na invalidný vozík a z kabelky, ktorú mala žena prevesenú cez plece, jej vybral peňaženku, z ktorej ukradol finančnú hotovosť 110 eur,“ povedala Mésarová s tým, že žena kričala o pomoc a snažila sa brániť svoje veci rukami. Pri incidente neutrpela žiadne zranenia.

Policajti muža krátko po čine vypátrali, ukradnuté peniaze zaistili a budú vrátené jej majiteľke.

Mésarová pripomenula, že Trebišovčanovi po dokázaní viny za tento skutok spáchaný na chránenej osobe hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.