Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila troch Poliakov z pytliactva v okrese Stará Ľubovňa

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Stará Ľubovňa 1. októbra (TASR) – Polícia obvinila troch Poliakov z prečinu pytliactva, ktorého sa dopustili v stredu (30. 9.) medzi obcami Ruská Voľa nad Popradom a Obručné v okrese Stará Ľubovňa. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik s tým, že v prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Polícia na sociálnej sieti priblížila, že v stredu v ranných hodinách došlo medzi spomínanými obcami k stretu vozidla s lesnou zverou. „Keďže vodič v danom úseku nemal signál, aby zavolal na políciu, zašiel ďalej a udalosť ohlásil. Keď policajná hliadka prišla udalosť preveriť, vodič ukázal miesto zrážky, no zrazená zver tam už nebola,“ uviedli policajti.

Tento moment podľa nich využili traja Poliaci, ktorí tadiaľ prechádzali a videli na ľavej strane cesty ležať mŕtve jelenča. Vozidlo odstavili, jelenča z cesty zobrali, vyvrhli, stiahli z kože a mäso naložili do vozidla pod sedadlo spolujazdca. Keď boli na odchode, zastavila ich policajná hliadka a vozidlo skontrolovala.

Muži boli obmedzení na osobnej slobode. Vyšetrovateľ v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie a zároveň vzniesol obvinenie trom osobám poľskej národnosti za prečin pytliactva. Vec je realizovaná v superrýchlom konaní,“ doplnila polícia.