Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila Viktora M. kvôli prenasledovaniu ženy v Bratislave

Ilustračné foto Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

V stredu (9.3.) krátko pred poludním sa mal obvinený opäť vyhrážať poškodenej žene, ktorá sa s dieťaťom nachádzala vo vestibule jedného z obytných domov na ulici Vlčie hrdlo.

Bratislava 10. marca (TASR) - Poverený príslušník Policajného zboru obvinil z prečinu nebezpečného prenasledovania v jednočinnom súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania 36-ročného Viktora M. z Bratislavy. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Podľa doposiaľ vykonaného skráteného vyšetrovania mal obvinený po dobu približne dvoch mesiacov pravidelne vyhľadávať osobnú blízkosť poškodenej ženy a vo večerných hodinách sa dožadovať vpustenia do jej obydlia," uviedla Mihalíková.

V stredu (9.3.) krátko pred poludním sa mal obvinený opäť vyhrážať poškodenej žene, ktorá sa s dieťaťom nachádzala vo vestibule jedného z obytných domov na ulici Vlčie hrdlo.

"Obvinený mal svoj hnev a vyhrážky zabitím následne nasmerovať voči poštárovi, ktorý sa v tom čase vo vestibule nachádzal a ktorý začal poškodenú ženu s dieťaťom brániť. Nakoniec mal obvinený udrieť poštára päsťou do oblasti tváre a ujsť na neznáme miesto," doplnila Mihalíková.

Privolaná hliadka PZ na Stavbárskej ulici spozorovala muža, ktorý sa zhodoval s popisom, ktorý uviedla poškodená žena. "V súlade so zákonom bol 36-ročný Viktor obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov a vznesení obvinenia bol menovaný následne umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. 'super rýchlom' konaní," dodala Mihalíková.

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v súlade s trestným zákonom trest odňatia slobody až na jeden rok.